Mottoni: Uskon, että ongelmaan on aina olemassa ratkaisu.

Kuka olen?

Elvorun takaa löytyy Hanna Kuosmanen, joka on intohimoisesti ja käytännöllisesti ruokaan suhtautuva äiti.

Innostuin ruuanlaitosta jo 12-vuotiaana.  Valmistuin 1992 ylioppilasravintolakokiksi silloisesta Espoon hotelli- ja ravintolaoppilaitoksesta (nykyinen Omnia). Innostukseni ja osaamiseni palkittiin ilokseni ja yllätyksekseni stipendillä.  Vuonna 1996 valmistuin Kauppiaiden kauppaoppilaitoksen iltalinjalta rahoitusmerkonomiksi ja 2015 suoritin Avoimessa yliopistossa ravitsemustieteen perusopinnot.

Perheessä lapsia tällä hetkellä kolme (10 – 20-vuotiaita). Kaksi vanhempaa ovat jo muuttaneet omilleen ja kolmas on juuri lähdössä pesästä. Isoäidiksi olen jo ehtinyt. Lapsenlapsia on yksi, toinen tulossa. Perheeseemme kuuluu myös kaksi marsua.

Usean eri ruokavalion noudattaminen on kodissamme osa arkea. Tiedän myös, miten haastavaa voi olla saada lapsi syömään. Koulutuksen ja kokemuksen kautta olen oppinut paljon ravinnosta, mutta myös koko joukon keinoja ruokkia hyvin erilaisia lapsia terveellisesti.

Pidän tärkeänä ruuan hyvää makua, terveellisyyttä ja helppoa tai nopeaa valmistusta. Ruuanlaitto ei saa olla ongelma!

Mielestäni ruoan tulee olla kauniisti ja selkeästi esillä. Näin sitä voidaan muokata vielä lautaselle otettaessa jokaisen toiveiden tai tarpeiden mukaan.

Yrittäjänä ja äitinä yritän varata myös hetkiä itselleni ja akkujeni lataamiselle. Harrastan ruuanlaiton lisäksi Pilatesta, käsitöitä ja lukemista.

Sairastumisen kautta yrittäjäksi

Mikä sai perustamaan yrityksen?

”Lapseni ja heidän hyvinvointinsa sekä oma mukavuuden haluni. Ihan ensin tykkäsin kokata niin paljon, että opiskelin kokiksi. Sitten iski lama enkä työllistynyt sille alalle. Opiskelin rahoitusmerkonomin tutkinnon ja työllistyin. 13 vuotta myöhemmin sairastuin vakavasti. Toivuttuani järjestin elämäni arvot uusiksi. Rupesin pyörittelemään ajatusta omasta firmasta. Kiinnostuin ravitsemustieteistä ja aloitin opinnot avoimessa yliopistossa vuoden 2014 alussa. Motiivina oli se, että tajusin kuinka paljon minulla on osaamista ja että sitä ei ole kaikilla. Pääsin myös käyttämään kaikkia ammattitutkintojani ja työkokemusta yhdessä. Haaveilin, että voisin jakaa tietämystäni jo odottaville äideille, vauva- ja lapsiperheille ja saisin estettyä ehkä ongelmia edes syntymästä. 

Kun lapseni olivat pieniä, jouduin olemaan paljon pois töistä ja viettämään pitkiä iltoja töissä tai saamaan satoja euroja pienempää palkkaa heidän hoitojensa yms. takia.  Halusin, että enää ei kävisi niin ja silti voisin hoitaa kummatkin: lapset ja työn. Olen ollut erittäin tyytyväinen valintaani. On ihanaa tehdä työtä, jonka arvot olen luonut itse ja jonka koen niin tärkeäksi.

Yrityksessäni haaveilen omasta toimipisteestä, jossa vetäisin vastaanottoni lisäksi kokkikursseja aiheen tiimoilta. Haaveilen myös, että saan tehtyä yhdestä kahteen kirjaa.

Olen onnellinen, kun asiakkaani saa apua ongelmaansa, pystyy jatkamaan elämäänsä terveenä tai terveempänä ja sanoo kiitos!”